Mít pípu na každém pokoji, to byla naše první myšlenka

8. dubna 2021

Radovan Sochor.

Jan David

Radovan Sochor mladší otevřel v Nepomuku pivní hotel Zlatá kráva. „Jsme první v Česku a zřejmě i druzí na světě, kdo nabízí hostům pípy přímo na pokojích,“ říká ředitel stejnojmenného pivovaru, který nově nabízí i kompletní pivní wellness.

Proč zrovna pivní hotel?

Jsme farmáři, na to odkazuje i název našeho pivovaru Zlatá kráva. Se švagrem jsme chtěli vybudovat něco netradičního, co by hostům dalo zážitek. Mít pípu přímo na pokoji byla naše první myšlenka.

Inspirovali jste se v zahraničí?

Když jsme se původně rozhlíželi po internetu, nic takového jsme nenašli. V té době jsme stavěli pivovar, dělali rozvody a kladli si otázku, jestli má přímo ze sklepa vést nějaký složitý pivovod.

Takže jste zvažovali pidiverzi rozvodů, jako má pražská O2 arena?

Přesně tak. Pak jsme ale od složitých rozvodů upustili. Dokončili jsme pivovar a k myšlence pivního hotelu se vrátili až při samotné realizaci. V tu dobu už jsme ale zjistili, že nás předběhl anglický pivovar Brewdog v americkém Ohiu. Otevřel pivní hotel přímo v pivovaru, také s pípami na pokojích. Nejsme tak sice první na světě, ale jsem rád, že jsme i tak unikátní. První u nás a třeba i v Evropě.

Máte dvacet pokojů a každý se jmenuje po jednom druhu vašeho piva. Poteče tam vždy to konkrétní?

To je pro nás nereálné. Nejsme schopni vzhledem ke kapacitě držet takové množství piva a zejména v potřebné kvalitě. V každém pokoji tak nabízíme ležák, podle toho, co zrovna bude na čepu.

Jak vedete pivo na pokoje?

To bych si chtěl nechat jako tajemství.

Počkejte, to bude zajímat úplně každého.

Podpořte Reportér sdílením článku